Lær sprog med PC og MP3

Hvorfor lære fransk

Skrevet af Reimar (torsdag 10. marts, 2011)
  1. Jeg er glad for sprog.
  2. Jeg synes fransk er smukt.
  3. Jeg rejser meget, både med arbejdet og i min fritid, og fransk er praktisk at kunne.
  4. Jeg kan godt lide Frankrig og fransk kultur. Er måske lidt frankofil.

Mvh
Alf Magne


Vil holde sproget ved lige. Jeg snakker nemlig lidt fransk og har en datter, som bor i Frankrig, og jeg vil gerne holde ordforrådet og hverdagssproget ved lige. Derfor dette sprogkursus.

Hilsen Brita


Jeg vil lære fransk, fordi det er et flot sprog, og vi kan godt lide at holde ferie i Frankrig.
Det er noget, vi har tænkt os at gøre tit i fremtiden.

Kristian


Jeg har haft fransk i tre år i skolen for mange år siden, og det har jeg glemt det meste af. Ønsker at friske kundskaberne lidt op.
Var i Paris i sommer, og fik lidt lyst til opfriskning.

Terje


Min personlige grund til at lære sproget er, at jeg for tiden bor i Luxembourg, hvor de allerfleste snakker fransk.

Mvh Toril


1. Jeg købte kurset, fordi det virker interessant, og i modsætning til de videregående har jeg lyst til at prøve at lære et sprog, som interesserer mig.

2. Ønsker at lære et sprog på en anden måde end bare at sidde og terpe grammatik.

3. Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og få nye udfordringer.

4. Har lyst til at rejse, noget som bliver mere givende, hvis du kan det sprog, de snakker i landet.

5. Er netop begyndt på et nyt arbejde, hvor det viser sig, at jeg vil få ansvar for bl.a. Frankrig, så det kan også være praktisk arbejdsmæssigt set.

Cecilie


Grunden til, at jeg gerne vil lære fransk, er at jeg har en stor kærlighed til Frankrig og alt, hvad der er fransk! Og at jeg i 38 år har haft en fransk veninde. Hun bor i Bretagne og snakker vældigt godt engelsk. Det gør hendes temmelig store familie imidlertid ikke. Frankrig er min mands og mit yndlingssted at holde ferie, og vi ville få endnu mere ud af vores ophold i dette fantastiske land, hvis bare den ene af os – i alt fald i nogen grad – beherskede sproget.

Hilsen Frøydis


Min grund til at læse fransk er mest nysgerrighed.
Jeg er nysgerrig efter at lære sproget, men jeg er endnu mere nysgerrig efter at se, hvordan min evne er til at lære sprog i en voksen alder.

Desuden er jeg i Frankrig et par gange om året på ferie/job, og det havde været sjovt at kunne nogle franske strofer.

mvh.
Torstein


Jeg købte kurset, fordi vi (familien: mand og tre børn) skal bo i Frankrig
et halvt år, og jeg har aldrig haft fransk tidligere. Har derfor lidt at lære.

Jeanette


Grund nr. 1: Har behov for det, når jeg rejser i Frankrig.
Grund nr. 2: Stimulere hjernen

mvh
Reidar


Jeg vil gerne lære fransk, fordi jeg både har familie og venner som snakker sproget. Jeg føler nu, at jeg kan det mest grundlæggende, men ikke nok til at jeg kan praktisere det, så det niveau, jeg gerne vil komme op på, er, at jeg kan føre samtaler på fransk, uden at der bliver for mange ophold.

Venlig hilsen Gry


Tusind tak for dette “spark bagi” til at komme i gang med at bruge kurset mere! Jeg vil lære fransk, fordi jeg elsker fransk vin og cognac. Kan godt lide at rejse i Frankrig og har erfaret, hvor vanskeligt det kan være med engelsk dernede. Og så synes jeg, at det fonetisk set er et smukt sprog. Jeg kan en del latin, da jeg er læge og har altid haft lyst til at lære alle de “latinske” sprog: fransk, spansk og italiensk.

Rune


Jeg ønskede oprindeligt at lære fransk, fordi jeg rejste meget til Frankrig med mit arbejde.
Det er ikke helt sådan længere, men kan hurtigt blive det igen.

Derudover elsker jeg landet og holder mange af mine ferier der.
Det er et smukt sprog, der snakkes i mange lande.
Har også lyst til at lære spansk.

Desuden ”trimmer” man hovedet.

Eva


Jeg ønsker at lære fransk af rent overskud. Dvs. der er ingen speciel årsag andet end et ønske om at lære. Ved ikke engang, om jeg får brugt det.

Håber du ikke blev skuffet nu.

Mvh Ingunn

(Jeg er ikke skuffet. Sprog og kundskab generelt, har sin egen værdi.
Som Sokrates sagde: Det uudforskede liv er ikke værd at leve. – Reimar)


Jeg er for nylig fyldt 68 år, og ser en aktiv tilværelse for mig i årene fremover, med meget rejseri. Frankrig, Italien og Hellas er mine yndlingsrejsemål. Udbyttet af rejserne er større, hvis man kan kommunikere lidt.

Jeg har valgt fransk, fordi Frankrig nok er det land, hvor mit spartanske engelsk gør mindst nytte. Dette kommer sig nok af, at jeg ofte vælger lidt anderledes rejsemål end andre turister.

Bjørn


Grunde til at lære et sprog:

1. Min nr. 1 på min hobby liste er at rejse. At blive bedre til et fremmedsprog er en bonus i forhold til at komme i kontakt med folk.

2. Jeg valgte fransk, fordi jeg havde lidt med mig, fra da jeg gik i skole.

3. At lære noget nyt, som et sprog, er en spændende udfordring, når du strengt taget har lagt tiden på skolebænken bag dig.

4. Måske bliver det nyttigt på arbejdet.

5. Lærdommen er let at bære, siger et gammelt ordsprog. Jo bedre udrustet du er kompetencemæssigt, desto stærkere står du i enhver sammenhæng, mener jeg. Jeg har ingen grund til at frygte, at jeg mister mit job, men man kan aldrig vide, hvilke situationer man kan støde på i fremtiden.

Hilsen Vigdis


Enkel begrundelse for mig: Har købt et lille sted i Provence, pga. en interesse for det franske sprog og den franske kultur.

mvh
Vessa


Jeg synes, at fransk er et fint sprog, og jeg har prøvet at lære det længe på egen hånd. Jeg rejser til Nice om nogle få dage og bestilte kurset for at lære lidt inden da. Har desværre ikke haft tid til at bruge det, men min datter, som har fransk som valgfag, bruger det og synes, det er et fint supplement.

Anne Mari


Min begrundelse for at lære fransk er ganske enkelt det faktum, at jeg efterhånden er blevet mere interesseret i sprog og egentlig kunne tænke mig at lære flere endnu. Jeg ser det som en nyttig kundskab at have, og det åbner mange døre, både når man rejser og er på arbejde. Plus det at det er godt for selvtilliden at kunne forstå ting, man før ikke forstod en bjælde af.

Daniel


Mine personlige grunde til at lære fransk er, at:

1. Jeg har købt et sommersted i Dordogne, Frankrig
2. Jeg derfor får brug for at kunne konversere bedre med mine naboer i det daglige
3. Jeg gerne selv vil kunne læse fakturaer og breve i forbindelse med driften af sommerstedet

Mvh
Espen


Jeg er en “Old man”, har netop passeret de 70, men jeg føler mig på ingen måde gammel, hverken i krop eller i hoved. Jeg læser fransk, fordi jeg slet og ret synes, at det er sjovt, samtidig med at det udløser en god fornemmelse, hver gang jeg tager et skridt i den rigtige retning.

M.v.h.
Willy


Jeg gik på gymnasiet, dengang man skulle lære fransk, men det var i grunden for lidt til at kunne bruge det efterfølgende. Men jeg repeterede lidt i forbindelse med, at jeg skulle til Frankrig for første gang for 3 år siden: for at gå en etape på pilgrimsturen mod Santiago. Det var ikke meget, det lykkedes mig at snakke på fransk, men jeg blev vældig motiveret til at prøve at lære mere. Så købte jeg computerkurset, som jeg har brugt rigtig meget, og det gik noget bedre i sommer, da jeg gik for 3. gang. Men der er lang vej til at snakke og forstå godt nok. Jeg skal gå en etape i Frankrig igen, og vil gerne få mere af det franske ind, som jeg faktisk kan få lært af kurset. Og trænger til et skub.

Hilsen Borghild


Jeg har lejlighed i Frankrig og har derfor behov for at kunne noget fransk.
Hilsen Kirsti


Jeg købte kurset for at lære mig noget fransk, blive forstået og forstå sproget i det land, vi har investeret i en ferielejlighed i.

mvh. May Helen


Jeg er begyndt at lære fransk og må sige, at jeg aldrig har oplevet før, at kurset kunne være så sjovt. Den primære grund til at jeg begyndte at lære fransk, er, at kunne forstå sproget og kunne kommunikere med folk, når jeg er på ferie i Frankrig og bl.a. at imponere venner og kollegaer. Jeg er generelt vældig glad for sprog.

Anna


Begrundelsen for at købe franskkurset var – og er – årlige ophold i Frankrig og behovet for sproget i den forbindelse.

Hilsen Carl


Jeg vil lære fransk, fordi det at lære sprog er sjovt og nyttigt:)
Jeg kan godt lide at rejse rundt i verden, og det er bare godt at kunne et sprog til.

Gamze


Jeg har for nylig været i Frankrig og syntes, det var kedeligt ikke at kunne forstå bare lidt fransk, – derfor vil jeg gerne prøve at lære lidt – måske kan det også blive nyttigt igen en anden gang.

Hilsen Åse


Jeg har et feriehus i Sydfrankrig og er derfor vældigt interesseret i at blive bedre til sproget.

Asbjørn.


Mine grunde til at lære fransk er i prioriteret rækkefølge:
1. Jeg kan vældig godt lide at være i Frankrig og har (efterhånden som jeg er blevet ældre) et ønske om at tilbringe en del af min pensionisttilværelse der.
2. Er meget enig med punkt 1 i din video.
3. Jeg har en kollega, som er fransktalende, der selv efter mange år i Norge, snakker vældig haltende norsk – det havde været rigtigt sjovt, hvis jeg kunne kommunikere med ham på hans eget modersmål.

mvh
Edgar


Min begrundelse for at lære fransk er, at vi er i Frankrig 1 – 2 gange om året, og det kunne være fint at kunne lidt mere end bare at bestille mad og drikke.

Ellen


Min kæreste fandt et klip på youtube på fransk. Han forstod ikke et ord, men jeg oversatte sådan nogenlunde. Han sad lidt tid og så på mig, så sagde han, at han ville ønske, at han var lidt bedre til sprog, ligesom mig. Jeg indså, at jeg faktisk havde snydt. Der VAR flere ord, jeg ikke forstod, men jeg forstod alligevel hovedbudskabet.

Følte mig en anelse flov over at have snydt og måtte genopfriske mit skolefransk for at forstå flere ord. Franske nyheder har ofte en anden synsvinkel end norske og amerikanske nyheder. De er optaget af andre temaer.
Så jeg får ikke bare et andet sprog at kommunikere på, det at kunne forstå franske nyheder, giver mig et andet perspektiv på, hvad der sker i verden.

Så i skjul for kæresten, og når han IKKE er hjemme, får jeg tiden til at gå med en hemmelig genopfriskning af det smukke, franske sprog.

Nina

Sig hvad du mener