Lær sprog med PC og MP3

Hvorfor lære italiensk

Skrevet af Reimar (torsdag 10. marts, 2011)

Jeg har valgt at lære italiensk, fordi jeg kender mange i Sandrigo, som er min kommunes venskabsby i Norditalien.

De unge italienere jeg kender snakker engelsk, men mange af dem jeg kender, der er over 30 år, kan ikke engelsk. Så har vi et kommunikationsproblem, som skal løses…

Jeg vil virkelig gerne lære deres sprog. Så kan vi kommunikere og forstå hinanden bedre end vi gør i dag og på denne måde knytte endnu tættere venskabsbånd.

Mvh
Tove


Jeg vil gerne lære italiensk, fordi jeg besøger landet mindst en gang om året (rejser for øvrigt til Rom den 9. oktober – retur 13/10).

Jeg er interesseret i italiensk historie og kultur, for tiden arbejder jeg særligt med kunsthistorien, nærmere bestemt barokken og dens fremvækst.

Har også venner i Rom, som faktisk snakker fint engelsk, men mit mål er at kunne snakke med dem på italiensk.

hilsen
Hans-Jacob


Min motivation for at lære italiensk er, at jeg ønsker at kunne læse og forholde mig til faglitteratur på sproget og snakke med italienske kollegaer.

Eldbjørg


Vil gerne lære italiensk, fordi Italien er mit yndlingsrejsemål. Ønsker at kunne kommunikere på rejserne dernede, også med de ikke engelsktalende italienere.

Ønsker også at lære sproget for at bruge det i sociale sammenhænge her i Norge. Har en del italienske bekendte og nogle gange foregår samtalerne til fester på italiensk, fordi der er italienere, som ikke snakker engelsk, tilstede.

Ønsker heller ikke, at en kollega, som snart skal begynde at lære italiensk, skal overhale mig sprogmæssigt set! Lidt konkurrence er sundt!

Tina


Jeg bestilte sprogkurset, fordi jeg elsker Italien og det italienske sprog. Boede et år i Rom, men lærte bare de lette ting, som at bestille mad på en restaurant, handle og spørge om vej. Det er tyve år siden nu, og jeg har glemt det meste. Vi var i et internationalt miljø og snakkede primært engelsk. Ærgrer mig over, at jeg ikke anstrengte mig mere for at lære sproget.

Gro


Har ikke lige nogen revolutionerende grunde til at ville lære italiensk, bortset fra at det er et pænt sprog, og at jeg virkelig godt kan lide Italien. Vil altså vældigt gerne lære noget udover det mest nødvendige af det allersmukkeste sprog i verden. Så enkelt er det!

Mvh Kari


Jeg vil gerne lære italiensk, fordi jeg ofte rejser til Italien, og når jeg er der, vil jeg gerne kunne snakke med italienerne, forstå hvad de siger, og have at de kan forstå mig. Jeg vil gerne kunne bo nogle måneder(?) i landet engang og opleve det rigtig italienske.(mad, vin, natur, kunst)

Derudover er jeg interesseret i sprog, se f.eks. sammenhænge mellem sprog.

hilsen Beth


Jeg købte sprogkurset, hovedsageligt fordi jeg af mange årsager godt kan lide at holde ferie i Italien og gerne vil lære sproget bedre at kende.

Tak og vh,
Carl Aage


Jeg har altid godt kunne lide at lære sprog og kan også lide at rejse. Jeg synes, det er sjovt at kunne noget… og gerne godt! .. fordi man kommer i kontakt med indbyggerne i et land på en helt anden måde, når man viser, at man har taget sig tid til at lære sproget for det sted, man besøger. Jeg har en veninde i Italien og kan godt lide at skrive til hende på italiensk. Samtidig med det er det rart, at kunne tale italiensk med hendes familie, når vi er der. (min veninde er for øvrigt en dame, der kan mange sprog, så vi har også to andre fælles sprog, som vi kan kommunikere på)… Men den vigtigste årsag til, at jeg gerne vil lære et nyt sprog, er, at jeg GODT KAN LIDE AT LÆRE NYE TING…. så synes jeg, at livet er perfekt!!

Hilsen Ingvill


1) Vi har et stort hus i Italien, hvor vi har en vagtmester og en rengøringsdame. Til en del vedligeholdelsesopgaver ville jeg gerne kunne snakke sproget meget bedre, end jeg gør, men har klaret mig med engelsk, fingersprog, og de gloser jeg har fået med mig ind til videre.

2) Som pensionist trænger jeg til at holde ”hjernen” trimmet, og bør absolut arbejde mere med lignende udfordringer.

Tor


Er medejer i et hus i Piemonte. Vi købte det for 2 år siden, og har efterhånden fået lyst til at lære sproget. Der er få italienere i “vores” distrikt, som snakker engelsk, så jeg fandt ud af, at det vil være en god idé at lære italiensk. Og jeg synes, det er et flot sprog, der klinger fint.

mvh
Marit


Min motivation til at lære italiensk er, at jeg har fået smag for det gode liv i Italien, følelsen af at være hjemme i Rom, sove i telt blandt vinranker i Toscana, og det gode, rolige tempo, som opstår, når jeg er der.

Jeg vil garanteret få en endnu større glæde ved at være der, når jeg også kan sproget!!

John


Jeg har købt sprogkurset i italiensk, fordi jeg har familie i Italien, som jeg gerne vil kommunikere med. Jeg arbejder også i rejsebranchen og kan derfor drage fordel af, at kunne så mange sprog som muligt.

Mvh
Michelina


Her er nogle af mine grunde til, at jeg gerne vil lære italiensk:

Jeg har, lige så lang tid jeg kan huske, været betaget af Italien. Jeg har aldrig været der, men jeg har bestemt mig for at rejse dertil, når tiden er moden og lære landet bedre at kende. Naturen er helt fantastisk dér! Jeg har lyst til at opleve de italienske landsbyliv, og er interesseret i agriturismo, og så er jeg slet og ret fascineret af alt ,som har med Italien at gøre!

For ti år siden tog jeg et intensivt sprogkurs i italiensk ved en italiensk forening i min hjemby og blev motiveret til at studere i Italien, men så kom der nogle ting i vejen. Alligevel har jeg altid haft drømmen med mig, og jeg har et ønske om en dag at kunne bo dele af året i Italien.

Ønsker at forstå indholdet i de italienske sangtekster og italienske film, som jeg så godt kan lide. Jeg har lyst til at bruge sproget til at kommunikere med udover den almindelige daglige tale og så have muligheden for at bruge det i arbejdssammenhæng.

Mvh Mette


Hej

Jeg købte sprogkurset fra jer, fordi jeg gerne ville lære italiensk. Det har jeg lyst til, fordi min mand og jeg har forelsket os i landet og rejser dertil på ferie og på kortere ture ganske ofte (har været i Italien 2 gange i år). Jeg har meget lyst til at lære sproget, så jeg kan snakke med italienerne (de snakker lidt engelsk).

Vi har en yndlingsrestaurant, som vi stadig besøger, og dem, der driver den, prøver at kommunikere med os, men vi forstår jo så lidt!!

Håber også, at vi, når vi engang bliver pensionister, kan opholde os der i flere måneder i træk og så SKAL vi jo kunne sproget!

Ellers trænger jeg til at få trimmet hjernen lidt, og det får man ved at lære noget nyt, har jeg hørt.

Mvh
Frida


Jeg vil gerne lære italiensk, fordi
– italiensk er et smukt sprog
– jeg holder ofte ferie i Italien
– jeg har tid og mulighed
– jeg har lyst til at lære mig noget nyt, som jeg kan få brug for

Med venlig hilsen

Anne


Jeg har købt et hus i Italien, Ligurien, og vil selvsagt af denne grund gerne lære sproget. Efterhånden skal det blive mere end en sommerbolig – nemlig vort halvårlige tilholdssted.

Magnhild


Hovedårsagen til at lære fremmedsprog er at komme i kontakt med befolkningen, når vi holder ferie i landet.

mvh

Baard


Mine årsager til at ville lære italiensk:
– sproget har en klang og lidenskab i sig, som appellerer til mig!
– jeg vil kunne italiensk, næste gang jeg tager til Italien, som er om knap to år (familien har et mål: en togtur til Italien i forbindelse med den lilles konfirmation; den store dannelsesrejse)
– jeg kan ingen andre sprog end norsk og engelsk – vil gerne kunne sige, at jeg også behersker et tredje sprog
– det vil give mig positiv energi, at se at jeg også klarer dette

Mvh
Anne


Motivet for at lære italiensk er kort og godt at have det sjovere på ferier til Italien.

mvh Johan Fredrik


Som udgangspunkt ville jeg gerne lære italiensk, fordi vi skulle dertil på ferie i sommers, og vi ville gerne have mest mulig ud af ferien. Nu er ferien slut, og vi havde glæde af det, vi lærte, men ville gerne have kunnet lidt mere. Har også leverandører af et af vores produkter på arbejdet i Italien og det kan blive til lidt rejsen frem og tilbage til Italien i den forbindelse. Og så vil det være en stor fordel at kunne sproget.

Mvh Torunn


Jeg synes, at Italien er et fascinerende land, og ville gerne kunne forstå mere af det, tror at kendskab til sproget kan være en af nøglerne.

Marit


Jeg vil gerne lære italiensk, fordi jeg ejer en del af et hus i Italien og kan lidt af sproget, men ønsker at lære mere og at kunne kommunikere med naboerne. Desuden er det næsten nødvendig at kunne for at kunne få en del tjenester gjort.

Hilsen
Helga


Jeg er alt for lidt i Italien, men synes, at sproget er fantastisk.
Snakker bedre fransk, men føler, at jeg også skal få styr på det italienske, for at kunne klare mig som turist i landet….

Hilsen Gry


Har købt hus i Italien. Der er der vældigt få, som snakker engelsk, så italiensk er en nødvendighed. Jeg har altid godt kunne lide italienere og synes sproget er fantastisk smukt, så nu har jeg fået en god undskyldning for lære det.

MVH
Hanne


Fordi jeg vil lære mere om italiensk kunst, kultur og samfundsliv.
Forhåbentlig er det også med til at holde hukommelsen ved lige.

Øystein


Jeg vil lære italiensk, fordi jeg gennem slægtsforskning har fundet fjerne slægtninge i Italien.

hilsen Gunnar


Italiensk klinger smukt i øret. Og det er spændende og udfordrende at lære et nyt sprog.

Mvh
Gjertrud


Vil gerne lære sproget, da jeg skal rejse ned til Italien flere gange om året.

Einar Ove

Sig hvad du mener