Lær sprog med PC og MP3

Hvorfor lære polsk

Skrevet af Reimar (torsdag 10. marts, 2011)

Min motivation til at lære polsk er, at jeg har polske kolleger.

Vi bruger engelsk som kommunikationssprog, og det fungerer fint, men jeg tror, at det, at kunne hinandens sprog, er essentielt for interkulturel forståelse.

Polsk er desuden et væsentligt anderledes sprog at lære, fra en anden sprogstamme end den jeg er vant til, så det bliver spændende.

Jeg tror på, at det at lære polsk kan være nyttigt i mange sammenhænge både i arbejdssammenhæng og privat.

Jeg har en række polske kolleger, har haft udenlandske håndværkere til at pudse op hjemme hos mig, og jeg spiller volleyball sammen med nogle polske venner.

De fleste bliver virkelig glade og lidt stolte, når de hører, at man kan nogle sætninger på deres sprog. Jeg har også en polsk kollega, som snakker flydende norsk, det er ganske imponerende i sig selv. Og jeg bliver glad og lidt stolt, når jeg hører, at han taler med dialekt.

Anita


Jeg har aldrig tidligere tænkt på muligheden for at lære polsk, men nu har vi to polske arbejdere boende hos os, og jeg har opdaget den utrolige glæde, der er ved at begynde at lære et sprog, som i udgangspunkt er totalt forskelligt fra dem jeg kender fra tidligere.

Vi er også involveret i at opbygge et internationalt salgsnetværk, og jeg ser, at det at kunne LIDT polsk, vil kunne være en døråbner. Jeg tror ikke, at jeg vil komme til at snakke det ordentligt, men er sikker på, at det vil have en positiv indvirkning på polakkerne, at jeg har vist interesse for deres sprog §:o)

Hilsen Kjersti


Har en polsk kæreste og har lyst til at overraske hende med at kunne kommunikere med hende på hendes eget sprog.

Men mine 5 grunde er:
Min kæreste.
Min nyfødte søn (som bliver tosproglig)
Svigerfamilien
Er glad for sprog
Og muligheden for at kunne arbejde som tolk i Polen.

Hilsen Ørjan


Jeg købte sprogkurset i polsk, fordi jeg har polske arbejdere og gerne vil have en bedre kommunikation med dem.

John


Jeg købte sprogkurset, fordi jeg skulle starte på at studere medicin i Polen. Jeg har været her i lidt over 2 år nu, så jeg kan egentlig sproget lidt.

Grundene til, at jeg gerne vil lære sproget, er selvfølgelig, at jeg bor i landet (og bliver boende her et stykke tid endnu), at jeg ville kunne kommunikere med omgivelserne (f.eks. i butikken, på restaurant og ikke mindst med patienterne), og fordi det er en god ressource at have med sig hjem til Norge, når den tid kommer, specielt i forbindelse med polsk-talende patienter (som der er mange af i Norge).

Jarle


Jeg er dame oppe i årene, der har god tid. Jeg ønsker at lære noget nyt, samtidig med at jeg får frisket mit engelske op. God kombination. Har lært nogle polske unge at kende og tænkte, at jeg måske skulle lære sproget, mest for sjovs skyld. Vil også gerne overraske dem lidt.
Mvh Astrid


Ja, jeg fik set videoen, men ingen af de årsager, der listes op her, gælder for mig. Jeg havde nogle virkelig flinke og hyggelige polakker, som arbejdede for os en sommer, og der var ikke mange af dem, som jeg kunne snakke med på grund af sprogbarrieren. Jeg synes derudover, at det lyder som et flot sprog, så jeg tænkte, at jeg kunne prøve at lære mig nogle ord og sætninger.

Elisabeth


Jeg vil lære polsk, fordi jeg skal studere i Krakow i 6 år, og selvom det ikke er obligatorisk i studiet, er jeg virkelig sproginteresseret og har lyst til at lære sproget ordentligt. Jeg kom til Polen for 1 mnd siden og har bare lært nogle få fraser.

Hilsen Emily


Jeg vil gerne lære polsk, da min kære studerer i Gdansk. Dette fører til at mange af mine fridage bliver tilbragt i Polen og så er det lokale sprog nødvendigt.

Mvh

Jørgen

 

Sig hvad du mener