Lær sprog med PC og MP3

Hvorfor lære portugisisk

Skrevet af Reimar (torsdag 10. marts, 2011)

Hvorfor lære portugisisk?

Kunne godt tænke mig at arbejde for norske bygherrer i Brasilien. Er bygningsingeniør.

Sjovt at kunne noget af sproget eftersom jeg rejser til Brasil for at kite. Vil lære gloser, som måske kan bruges på tur til Spanien. Vil tro, at det gør det lettere at lære spansk.

Valgte portugisisk hovedsagelig pga. Brasilien. Var gået efter spansk, hvis det bare var for at lære et sprog, jeg kan have nytte af. Fortryder faktisk lidt, for det virker ret langt væk at få et arbejde i Brasilien.

Rune


En af grundene til, at jeg købte sprogkurset, er, at jeg har boet i et land, hvor de taler portugisisk (Mocambique), i fire år. Det er noget tid siden nu, så jeg vil gerne friske kundskaberne, jeg havde dengang, lidt op, og lære det ordentligt. Syntes det var godt at starte med portugisisk, og så begive mig ud i at lære andre sprog derefter.

Mvh
Karianne


Hej, jeg vil lære sproget, fordi jeg gerne vil gøre mig mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Øyvind


1. Jeg er gået tidligt på pension og rejser til Brasilien om vinteren.
2. Det er kun et fåtal, der snakker engelsk derovre. Så jeg bliver temmelig isoleret.
3. Har også investeret i en lejlighed derovre. Så der bliver mange ture dertil i fremtiden.
4. Jeg vil gerne kunne kommunikere lokalbefolkningen. Det er vældig rare mennesker, som jeg gerne vil lære nærmere at kende.

- Birger


Jeg købte sprogkurset i portugisisk for at kommunikere bedre med min kone, familien og hendes venner. Jeg har også brug for sproget for at kunne arbejde i Brasilien, hvor vi bor. Jeg vil også slutte mig til de to første grunde på videoen:
Det øger hjerneaktiviteten.
Øger selvtilliden

Hermund


Jeg købte sprogkurset, fordi jeg har købt lejlighed i Brasilien, og fordi jeg gerne vil kunne kommunikere bedst muligt med de lokale.
Portugisisk er et flot sprog, som jeg håber, at jeg bliver rigtig god til.

-Christin-


Min grund er, at jeg er gift med en pige fra Brasilien, nu lærer hun norsk, men i.o.m. at vi rejser en del til Brasilien, er jeg virkelig interesseret i at lære sproget!

Jan


Jeg har to grunde til at ville lære sproget. Jeg har mødt en pige fra Rio, som bare er helt utrolig, og som ikke taler særligt godt engelsk.

Mit arbejde skal oprette en afdeling derovre, så jeg har travlt!!

Støre


Jeg vil lære portugisisk, fordi jeg har været i Brasilien flere gange og har lært flere mennesker at kende derovre. Selv om jeg kan lidt og kan klare mig med det lidt portugisiske, jeg kan, ville jeg gerne kunne meget mere og føre samtaler med dem, jeg kender der, på deres eget sprog. Man kommer langt med kropssprog og turistfraser, men det ville være sjovt VIRKELIG at kunne kommunikere med folk, når jeg rejser til Brasilien igen.
Derudover har jeg altid været fascineret af sprog og synes, det er spændende. Det er sjovt og inspirerende, at kunne kommunikere med nogen fra et helt andet land på et helt fremmed sprog!

Mvh

Merete


Det at træne hoved/hjernen er en godt pointe!

Derudover har jeg købt en lejlighed i Brasilien, så det er den primære grund til, at jeg vil lære sproget/brasiliansk-portugisisk.

Mvh Per-Olav


Jeg vil gerne lære portugisisk, da vi har en lille lejlighed i Brasilien. Der har vi været nogle gange, og jeg vil gerne kunne kommunikere med lokalbefolkningen for at lære folket og kulturen bedre at kende. Derudover er det lettere at få ordnet forskellige praktiske ting, hvis man behersker sproget. Jeg synes også, at Portugal er et spændende land at besøge, og så er det godt at kunne lidt portugisisk.

mvh

Mette


Grunden til, at jeg gerne vil lære portugisisk, er først og fremmest for at kunne kommunikere bedre med venner og familie i Brasilien. Min kone er brasiliansk. Vi har været gift i snart 30 år, og jeg har været i landet mange gange. Nu har vi også købt en lejlighed dernede. I mange år har jeg haft planer om endelig at få gjort noget for at lære sproget.

Min arbejdsgiver har kontor i landet. Brasilien er et af de områder, der satses på. Et udstationeringsophold er ikke udelukket, og man står utvivlsomt stærkere, hvis man kan portugisisk.

Efterhånden har jeg oparbejdet et godt ordforråd, men jeg har kun lidt træning i at bruge sproget. Et sprogkursus som dette, der er baseret på, at du selv kan holde dit tempo og tage så mange repetitioner som er nødvendige, virker meget spændende.

Mvh
Geir


Jeg kan godt lide at lære sprog, fordi det er sjovt.
Har også fået nogle venner fra Brasilien.
Fint så at kunne lidt portugisisk.

Kristian


Har haft en lejlighed i Brasilien i 3 år. Da jeg rejser derover et par gange om året, er det fedt at forstå og selv være forståelig. Har også i mange år gerne villet lære et romansk sprog.

Mvh. John


Min motivation for at lære sproget er, at jeg har en brasiliansk kæreste og er i Brasilien 3-4 gange om året.
mvh
Odd


Jeg købte kurset, da jeg var i Brasilien for mange år siden. Og nu har jeg tænkt mig at begynde at rejse dertil igen både på ferie og i arbejdssammenhæng. Og så tænkte jeg, at det ville være fint at have et grundlæggende kendskab til sproget.

mvh

harald


Skal til Brasilien i julen for at møde min svigerdatters familie.

De kan ikke engelsk.

Mvh
June


Er sammen med en pige fra Brasilien og er ofte på ferie derovre. ”Ingen” snakker andet end portugisisk

Morten


Grunden til, at jeg vil lære portugisisk, er, at jeg skal flytte til Rio og arbejde der i ca. 3 år.

Hilsen Åge


Jeg har været på ferie i Brasilien mange gange og har fået venner, som bor der.

Vil gerne lære sproget, så jeg lettere kan kommunikere med mine venner derovre

Med venlig hilsen
Willy


Jeg har flere grunde til at ville lære sproget portugisisk:

1. Har købt lejlighed i Brasilien

2. Arbejder med salg og fremvisningsture i Brasilien

3. Har fået mange nye venner i Brasilien, og vil gerne kunne kommunikere med dem

Mvh Reidun


Jeg købte portugisisk-kurset og vil gerne lære portugisisk, fordi jeg har mange venner i Portugal og tit er på ferie der!

Hilsen Elin


Da jeg købte kurset, var det fordi, jeg gerne ville kunne lidt af sproget, fordi jeg havde planer om at rejse til Brasilien.
Jeg er nu gift med en dame fra Brasilien og har planer om at rejse derover flere gange.

Mvh
Stein


Grunden til sprogkurset er nye familiemedlemmer, som kun snakker portugisisk.

Mvh Grete


Har planer om at flytte til varmere himmelstrøg om ikke så længe, og så er det altid godt at kunne et sprog [spansk og portugisisk].

Hilsen Tor-Arne


Grunden til, at jeg lærer portugisisk er, at vi har købt en lejlighed i Natal, Brasilien. Vi prøver, at være der i 3-5 mnd om året, og det er problematisk, når så at sige ingen snakker engelsk.

Mange hilsen Aud


Grunden til, at jeg begyndte at lære portugisisk, er, at jeg havde problemer med at klare mig bare med engelsk, den første gang jeg var i Brasilien. Jeg forstod lidt spansk, men det var ikke nok. Jeg besøgte flere byer plus havde nogle dage i Amazonas og kunne ikke lade være med at tænke på, hvor godt jeg befandt mig der. Efter 3 uger vidste jeg, at jeg måtte tilbage, og så skulle jeg have lært portugisisk. Det var nok lettere end at vente på, at brasilianerne skulle lære engelsk…

En dag flytter jeg derover, og så skal mit sprog være relativt godt.

Kim


Min grund til at lære portugisisk er, at jeg gerne vil rejse til Brasilien og arbejde i slumkvarterene. Har været der før i 4 måneder og arbejdede og boede i slumkvarterene:)
Fantastisk berigende for os “materielle” mennesker i Norden!

Rebecca


Jeg har boet et år i Mozambique og har en kæreste, der kommer der fra. Har lært lidt portugisisk, men vil gerne lære mere.

Hilsen
Grethe


Har følgende grunde til at lære brasiliansk-portugisisk:

1. Min yngste datter (26) er gift med Eurico fra Porto Allegre. De bor i Larvik og har datteren Dina (3) som lærer brasiliansk.

2. De har en stor familie i Sydbrasilien, som vi holder ferie sammen med hver vinter – i Brasilien.

3. Vi har planer om at købe et sted, sammen med Euricos familie, i området mellem Rio og Floreanapolis.

4. Jeg har nogle generationer tilbage enkelte portugisiske forfædre.

5. Jeg arbejdede i Lissabon i 1973 og i 1974 og havde det virkeligt godt.

Med venlig hilsen fra Knut


Mine årsager til at lære brasiliansk-portugisisk er:

1) Jeg har børnebørn, som bor i Brasilien Ved at lære deres modersmål vil jeg kunne have bedre kontakt med dem.
2) Moren til børnene er brasiliansk, og hende vil jeg gerne kommunikere bedre med.
3) Har brug for at kunne sproget, når vi rejser til Brasilien

Anne Grethe


Havde lyst til at lære et nyt sprog!

Nina Mikkelsen

Sig hvad du mener